Steffi Vertriest : minerale make-up, haar ervaring

Steffi Vertriest : minerale make-up, haar ervaring

8-04-2018 | Jane Iredale |

Tekst en beeld door Steffi Vertriest

Wie mijn verhaal wat kent die weet dat ik ook ‘groene’ cosmetica heel belangrijk vind. Het was samen met gezonde voeding één van de eerste stappen die ik gezet heb. Al die troep met al die chemische stoffen eruit en back to nature.

Alleen make-up was wel echt een probleem. Toen ik me verdiepte in m’n make-up tasje en al die ingrediënten las, schrok ik enorm. Anderzijds vind ik make-up ook wel heel leuk om te dragen. En ik dacht meteen al: waar gaat dit eindigen?? Ik zag mezelf al een doorwinterde hippie worden die straks ergens buiten in een hut slaapt in het bos. Haha!

Er zijn mensen die make-up beschouwen als een masker dat je op zet, maar ik zie het liever als een manier om jezelf uit te drukken. Meestal ga ik voor een redelijk natuurlijke look, of vaak ook gewoon amper make-up. Maar op sommige momenten laat ik me ook wel eens gaan en experimenteer ik volop. Dan YouTube ik allerhande make-up tutorials en ga aan de slag, zalig!

Maar terug naar al die chemicaliën. Want hoe cool sommige make-up tutorials ook zijn, een heel pak van wat ze op hun gezicht smeren is echt vuile troep. En dus ging ik op zoek naar alternatieven. Zo kwam ik al redelijk snel bij minerale make-up uit. Die bestaan uit – geen verrassing waarschijnlijk – MINERALEN! Ze bevatten geen kunstmatige geur- of kleurstoffen en ook geen conserveermiddelen. Ze bevatten zelfs een aantal natuurlijke zonnefilters, das ook weer mooi meegenomen. Leading brand op dit vlak is jane iredale. En tot mijn verbazing was het ook hier verkrijgbaar.

Ondertussen gebruik ik niets anders meer. Stap voor stap heb ik alle spullen uit m’n make-up tasje vervangen door vriendelijkere alternatieven van jane iredale. Ondertussen heb ik ook wat meer voeling gekregen met de mensen achter dit merk en de prachtige filosofie die erachter schuilt.

Het aanbod van jane iredale is ondertussen bijzonder uitgebreid en ik kan het zeker iedereen aanraden!

bron: helene.v.com

To Top