Skinboosters

Microneedling is een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aan- maak van nieuwe collageen- en elastinevezels. Dat resulteert in een gladdere, jongere en gezondere huid.

Hoe verloopt een behandeling?

Een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverjonging. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes zonder de huid te beschadigen. Hoogwaardige producten met actieve ingrediënten kunnen hierdoor tot 200 maal meer in de huid penetreren. Vergelijk het met de reactie van het lichaam op een gewone verwonding, waarbij de huid zich volledig vernieuwd. Door het zacht perforeren van de huid, ontstaat een massale migratie van fibroblasten en aanmaak van nieuwe collageen en elastine. Het is een natuurlijke anti-aging therapie en kan daarom onbeperkt worden toegepast. Zowel winter als zomer. ?

Bij microneedling worden duizenden microkanaaltjes > verwondingen gemaakt door middel van dunne naaldjes. De naalden gaan door de epidermis heen, eventueel tot in de dermis.
Er kunnen tot 200 naaldenprikjes per cm2 gemaakt worden ?
Kortom; de naalden creeëren geen klassieke wond, maar laten de cellen ‘denken’ dat er een ? schade is opgetreden. Afhankelijk van de diepte van de schade, en dus de naaldlengte. ?
Er ontstaat een afgifte van niet-inflammatoire groeifactoren en cytokines.
Door het behoud van de epidermis is het risico op infectie minimaal. Het lichaam voelt niet de noodzaak om inflammatoire cellen te laten reageren. ?
Bij microneedling is geen tot minimale bloeding (enkel cappilairen). De zichtbare inflammatie: zwelling, erytheem is verdwenen na 24-48 uur.
De roodheid is doorgaans na 4-6 uur ver-dwenen. De proliferatiefase start direct na de microneedling behandeling door de minimale inflammatoire respons. ?

Hoe geneest de huid?
De epidermis blijft vrijwel intact; de huid geneest van onder naar boven.?
Bij littekenvorming; de klassieke wondgenezing geneest de huid van boven naar beneden.

Resultaat
Bij microneedling ontstaat nieuw collageen (v.n.l. type 3 collageen). De vorming van nieuw collageen vindt plaats op een diepte vanaf 0.5/0.6mm opwaarts (richting de basaal membraan).

Skinboosters
To Top